Japon Kültürü
Japon Kültürü ve Dili Hakkında 10 Eğlenceli Gerçek
Japon Kültürü: Herhangi bir ülkenin kültürü, halkının onlara kimlik veren farklı değerlerini ve geleneklerini tasvir eder. Farklı kültürler dil yardımıyla birbirleriyle etkileşime girerler. Dil, kültürün değerlerini ve geleneklerini bir nesilden diğerine aktarmasına yardımcı olur. Dahası, kültüre aidiyet duygusu sağlayan zengin miraslarının korunmasını destekler.
Japonya, Ağustos 1945’te atom bombası tarafından saldırıya uğrayan bir ülkedir. 140.000 kişiyi öldürdü ve Hiroşima’yı bir moloz şehri haline getirdi. Japon halkının sıkı çalışması ve adanmışlığı, Japonya’nın refah ve barış yeri olarak görünmesine yardımcı oldu. Japon kültürü ve dili hakkındaki eğlenceli gerçekleri bilmek ister misiniz? Hadi öğrenelim.
Japon Kültürü ve Dili
Japonya, yükselen güneşin ülkesidir. Komik ve garip şeyleri ile dünyanın dört bir yanından turistleri cezbetmektedir. Çekici destinasyonlarının yanı sıra, Japonya eşsiz kültürü ile de bilinir. Kültürü, hem geleneksel hem de modern yaşamın bir birleşimidir. Bunun nedeni, Japon halkının geleneksel değerlerine önem vermesidir.
Japonya halkının çoğunluğu ana dili olarak Japonca konuşmaktadır. Japon dili Japonik dil ailesindendir ve Korece ve Çince ile karşılıklı olarak anlaşılabilir değildir. Japon dili İngilizce, Çince ve diğer dillerden birçok kredi kelimesi ödünç almış olsa da.
Japonca kelimelerin% 49’unun Çince’den alındığını ve kredi kelimelerinin sadece% 9’unun İngilizce’den alındığını bilmek sizi şaşırtacaktır. Japon kültürünü anlamak için, ana Japon dilini bilmeniz gerekir. Ana dil size kültür hakkında fikir verebilir
1-Sumo Güreşi
Japon kültürüyle ilgili ilginç şeylerden biri Sumo’dur. Japonya’daki ulusal spordur. Bu oyun 8. yüzyılda hasat için verimli topraklar hedefiyle başladı. Daha sonra iki kişinin dairesel bir halkada yarıştığı ortak bir oyuna dönüştü. Diğer kişiyi yüzükten vuran kişi ve vücudunun ayakları dışında yere serilmiş kısmı ise kazanır. Bu güreş, Japon halkının eski kıyafet ve gelenekleri de içeren eski geleneğidir.
2-Japonca İnternette Yaygın Olarak Kullanılmaktadır
Japonya’nın tüm ülkeler arasında en yüksek okuryazarlık oranına sahip ülke olduğunu biliyor musunuz? Dijital kullanıcıların yaklaşık% 10’unun Japon olması şaşırtıcı bir gerçektir. Japonca, Rusça, İngilizce ve Almanca’dan sonra dördüncü sırada geliyor. Japonlar başka ülkelere yerleşmiş olsalar bile kültürlerine ve dillerine büyük önem vermektedirler.
Çok sayıda Japon halkı Brezilya, ABD Fransa, İngiltere ve Almanya’da ikamet ediyor, ancak ilginç olan şey, onları diğer topluluklardan tanımlamak için topluluklarında Japonca konuşmaları.
3-Geyşa ile tanışma
Geyşa, geleneksel Japon sanatlarının adıdır. Geyşa, 17. yüzyılda Japonya’nın büyük şehirlerinde performanslarına başlayan bir sanatçıydı. O zamanlar hepsi erkekti. Zamanla, kadınlar Geyşa’nın bir parçası oldu. 1750’de Fukugawa’da bir kadın Geyşa olarak ortaya çıktı.
Bu kadın göz kamaştırıcı bir performansla performans sergiledi ve Japonya’daki ilk Geyşa olarak başarılı oldu. Bundan sonra birçok kadın Geyşa olmak istiyor. Geyşa, Japon kültürünün önemli bir parçasıdır ve insanlar performansı nedeniyle onu severler.
4-Japonca Zor Bir Dildir.
Hiç şüphesiz, Japonca öğrenmesi zor bir dildir, ancak bazı gerçekler onu daha kolay bir dil haline getirmiştir. Japon dilinde cinsiyet yoktur. Bu nedenle, İspanyolca ve Fransızca gibi dillerden daha az kafa karıştırıcıdır. Dahası, Japonca’da tekil veya çoğul yoktur.
Ek olarak, makale ve fiil çekimi yoktur. Ayrıca, telaffuz etmek zor değildir, çünkü öğrenmesi çok kolay olan sadece 5 sesli harf ve 11 ünsüzden oluşan sadece 48 ses vardır.
5-Kimono Giymek
Japonya’nın ulusal kostümü Kimono’dur. Ulusal kostüm olduğu için insanlar tarzını bilirler. Ama yine de, herkes kimonoların nasıl düzgün giyileceğini bilmiyor. Aksine, Kimono’nun giyilmesi çok kolaydır. Bağlamanız ve sonra terlik giymeniz gereken kemerli uzun bir elbisedir. Kimonolar hem resmi hem de gayri resmi durumlar için farklı stillerde mevcuttur.
Ayrıca, tarzı evli ve evli olmayan insanlar için de mevcuttur. Kimono hakkında bilinmesi gereken önemli bir şey, Japonların yılın belirli bir zamanında farklı renklerde giydikleridir. Hangi mevsimde hangi rengi giyeceğinizi anlamak için, Japon dilini anlamanız gerekir.
6-Dört Farklı Yazı Stili
Japon dili dört stilde yazılmıştır. Bu stiller Kanji, Romanji, Katakana ve Hiragana’dır. Kanji 2000 işaretten oluşur. Romanji, Japonca kelimelerin Romanlaştırılmasıdır ve orijinal kelimelerin basitleştirilmesine yardımcı olur. Katakana yabancı kelimelerin yazılmasında kullanılmaktadır.
Hiragana heceli bir dildir ve Japonya’daki en yaygın yazı sistemidir. Bu dil stili çekim, parçacıklar ve basit kelimeler içerir. Okulda çocuklara öğretilen ilk yazı stilidir. Kanji 2000 işaretten oluşur. Bu yazı stili MS 6. yüzyılda Çin’den Japonya’ya geldi.
7-Manga ve Anime
Japon kültürü Manga ve Anime ile ünlüdür. Manga, benzersiz arsalara ve komik kavramlara sahip çizgi romanlarla ilgilidir. Bu çizgi romanlarda, hikayeler Fusang’ın ruhları ve Japonya’nın kültürel değerleri ile ilgilidir. Anime, Manga’nın bir parçasıdır. Japon film endüstrisi filmlerde Manga malzemeleri kullanır.
Karakterin ses ve hareketle yaşamasını sağlar. Anime, Manga’dan daha fazla kullanılır. Ancak, yazarın talimatlarına bağlıdır. Japon anime’nin 2016 yılında dünya animasyonunun% 60’ını oluşturduğunu bilmek sizi şaşırtacak. Modern Japon kültürünü büyük ölçüde etkilemiştir.
8-Japonca En Hızlı Dildir.
Japonca, dünyanın en hızlı konuşulan dillerinden biri olarak kabul edilir. Son araştırmalara göre, dilin hızı saniyede hecelerle ölçülüyor. Japon dili, saniyede 7.84 hece aldığı için tüm dilleri geride bıraktı.
Almanca, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca gibi bazı Avrupa dilleri birbirleriyle ilişkilidir. Ancak Japonca, dünyadaki başka hiçbir dille ilgisi olmayan bir dildir. Japonca, dünyanın tüm dilleri arasında benzersiz bir dildir.
9-Yürürken Yeme veya İçme Kaba Bir Harekettir.
Japonya’da bir şeyler içerken veya yerken yürümek kötü davranış olarak kabul edilmektedir. Yiyecek ve içeceğe önem vermediğinizi gösterir. Japonya’daki bu kültürel özellik, yiyecek sıkıntısı yaşandığı II. Dünya Savaşı’nda başladı. Otomatı yiyecek ve içecek için kullanırken, Japonlar yanında dururlar, böylece onunla yürüyemezler.
10- Japonlar Çok Kibardır.
Japonları görgü ve görgü kurallarıyla dolu bulacaksınız. Nezaketleri kendi dillerinde gösterilmektedir. Başkalarına saygı göstermek için belirli gramer biçimleri ve kelime dağarcığı kullanırlar. Farklı statü ve pozisyonlara sahip kişilerle konuşurken selam kullanmak zorunludur. Farklı pozisyonları belirleyen şeyler arasında iş, unvan, deneyim, yaş ve diğerleri bulunmaktadır.
Japonlara çağlar boyunca, ailelerinin sorumlu üyeleri olmaları ve onlara hizmet ettikleri gibi başkalarına da hizmet etmeleri öğretilmektedir. Bu, Japon halkına pasif ve itaatkar nitelikler aşılayarak onları daha kibar hale getirir.